Werk je voor jezelf en heb je een auto nodig?

auto-nodig-voor-jezelf-werken[4521]

Wanneer je een eenmanszaak hebt is een auto kopen best een hele uitgave. Wanneer je een auto leaset is dat niet aan de orde. Wanneer je als eenmanszaak een auto leaset dan kan je de kosten over een paar jaar spreiden. Op die manier kan je nog meer in je bedrijf investeren. 

Waarom leasen als eenmanszaak

Wanneer je met je onderneming er aan toe bent om een bedrijfsauto te hebben weet je vaak niet of je gaat kopen of leasen. Wanneer je koopt heb je te maken met een aantal onkosten zoals de wegenbelasting, onderhoud en reparaties wanneer die er zijn. Dat brengt toch wel wat onzekerheid met zich mee. 

Wanneer je gaat leasen voor een eenmanszaak via LeaseParcours op zakelijk punt kan je de kosten die er zijn verdelen over een aantal maanden. Je weet dan in elk geval wat je elke maand aan kosten hebt aan de auto. De verrassingen blijven uit, je houdt geld over voor andere investeringen.

Ga je operational of financial leasen

Bij LeaseParcours heb je de mogelijkheid om te kiezen uit twee leasevormen: Operational lease of Financial leasen. Wanneer je operational leasen doet blijft de auto van LeaseParcours. Je huurt de auto dan. Over het algemeen zijn de bijkomende kosten bij de leaseprijs in. Bij Operational lease staan de kilometers die je er mee kan rijden vast. Wanneer het contract afloopt kan je de auto weer inleveren. 

Wanneer je Financial lease doet ben jij meteen zelf eigenaar van de auto. Je hebt dan lage leasekosten en je mag zoveel kilometers rijden als jij wilt. De overige kosten zitten niet bij het leasecontract in. Wanneer het leasecontract afloopt ben jij ook echt de eigenaar van de auto. 

Fiscale voordelen van Financial lease bij eenmanszaken

Je hoort en ziet steeds vaker reclame voor private lease. Het is alleen niet de voordeligste optie voor een eenmanszaak omdat je niet van de fiscale voordelen kan genieten. Bij financial lease staat de bedrijfsauto op de bedrijfsbalans waardoor je de rente en kosten van de leaseauto kan afschrijven. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *