Wanneer kan je een creditcard aanschaffen?

cardmapr-s8F8yglbpjo-unsplash

Een goedkope creditcard kan al heel erg snel het verschil maken wat betreft de keuzes maken over bepaalde aankopen. Zo worden bepaalde betalingen uitgesteld, waardoor je toch sneller de beslissing kan maken of je iets wel of niet kan kopen. Vaak worden deze kosten pas aan het einde van de maand gedebiteerd, wat handig is als je bepaalde aankopen direct nodig hebt maar nog geen geld hebt. Maar wanneer kan je een creditcard aanschaffen? Er zitten namelijk een aantal regels aan waar je aan moet voldoen, voordat je een aanvraag kunt doen voor een creditcard.

Wat heb je nodig voor een creditcard?

Ten eerste moet je ten minste 18 jaar oud zijn voordat je geschikt bent voor een creditcard. Vaak worden deze creditcards ook gebruikt bij studenten, maar het ligt ook aan wat voor creditcard je zou willen aanvragen. Voor MasterCard en Visa is 18 jaar voldoende, maar voor een American Express kaart moet je ten minste 21 jaar zijn. Ook moet je een betaalpakket hebben waar je genoeg inkomen op krijgt. Ook hier zijn er verschillende regels per creditcard, dus dat moet je wel in de gaten houden hoeveel dat is. Het aanvragen van een creditcard is vaak gratis, maar voor de kaart moet je jaarlijks wel een bepaald bedrag betalen. Zo heb je verschillende soorten kredietkaarten, die kunnen oplopen tot de mogelijkheid om 5000 euro per maand uit te geven.

Meer voordelen van een creditcard

Dat het aan het einde van de maand pas betaald hoeft te worden, is één van de voordelen van een creditcard. Ook is het vaak zo dat vooral online het vaak een verplichte kaart is om mee te betalen. Voornamelijk buitenlandse sites en Belgische sites willen graag een betaling via de creditcard voor aankopen zoals kleding, maar ook sommige reizen en vormen van entertainment wordt steeds populairder om met een creditcard te betalen. Dit hoeft niet alleen maar online te zijn, ook in winkels en restaurants kunnen creditcards gebruikt worden. Dat is altijd handig als je niet precies weet hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn aan bepaalde aankopen.

Geen geld op zak meer nodig

Een ander groot voordeel is dat je eigenlijk niets anders meer nodig hebt dan een creditcard in je portemonnee. Dit hoeft niet alleen maar in Nederland te zijn, maar ook op vakantie is het in principe mogelijk om alleen met de creditcard op stap te gaan. Tegenwoordig wordt contant geld steeds minder gebruikt en de kans is groot dat het contante geld ooit eens niet meer nodig is om te gebruiken om iets te betalen. Ook hoef je daarvoor geen bepaalde bankrekening te hebben, mocht je een creditcard willen van een andere bank is dat ook mogelijk.

Wat als je het niet kunt betalen?

Als je een betaling hebt uitgevoerd, of meerdere betalingen en deze worden niet aan het einde van de maand betaalt, dan kan de bank een krediet openen die een interestvoet heeft. Deze kan tussen de 9.50% en de 14.50% ongeveer liggen. Dit ligt aan de bank die je hebt. Wel is het daarom verstandig om alleen aankopen te doen waarvan je zeker bent dat je het binnen 30 dagen kan betalen, om te voorkomen dat er extra kosten bij komen die je waarschijnlijk ook niet zou kunnen betalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *