Wil je graag met kinderen werken, kijk dan naar deze opleidingen

cdc-gsRi9cWCIB0-unsplash

De pabo is een opleiding die gericht is op het basisonderwijs. De laatste tijd is het wel duidelijk geworden dat leraren steeds meer nodig zijn in het onderwijs, om ervoor te zorgen dat de kinderen een goede basis krijgen en ook de kans krijgen om zich te ontwikkelen. De opleiding van de pabo duurt vier jaar en is op HBO niveau. Dit wilt zeggen dat je na je diploma de titel Bachelor of Education krijgt, omdat HBO-opleidingen vaak Bachelors zijn. De opleidingslocatie in Emmen is verkozen tot topopleiding, volgens de Keuzegids, al jaren op rij, waardoor het beslist een goede keuze is om deze opleiding te volgen.

Waarom de PABO als opleiding?

Vaak wordt er gedacht dat een Pabo opleiding wilt zeggen dat je echt voor de klas als leraar of lerares moet gaan staan. Dat je moet gaan lesgeven en kinderen taal en rekenen moet bijbrengen. Dit is immers niet het geval. Met een Pabo diploma is het mogelijk om veel meer dan dat te doen. Als je wél voor de klas wilt gaan staan is dit uiteraard een goede keuze. Een Pabo diploma zorgt er niet alleen voor dat je lesbevoegd bent, maar ook laat het zien dat je HBO-denkniveau hebt. Dit is vaak al een van de belangrijkste onderdelen die horen bij een nieuwe baan, waardoor het mogelijk is om zonder bepaalde opleidingen toch aan een baan te komen.

Wat is nog meer mogelijk?

Wil je wel blijven werken met kinderen, maar liever niet in een volle klas, dan zou je ook huiswerkbegeleiding kunnen geven. Tijdens de pabo wordt vaak de focus gelegd op bepaalde vakken, zoals taal en rekenen, maar ook op andere schoolvakken zoals wiskunde, geschiedenis en andere talen. Hier hebben kinderen vaak moeite mee, maar daar zou jij gemakkelijk bij kunnen helpen met dit diploma. Als je verder wilt studeren om jezelf te ontwikkelen, dan kan je uiteindelijk terecht komen bij coaching of begeleider voor ambulante begeleiding. Maar als dit allemaal niet is wat je wilt, zou je ook mee kunnen helpen als een ondersteuning voor scholen.

Hoe ziet de opleiding er uit?

De pabo is één van de vele hbo opleidingen die wordt gegeven. Op de website vind je een overzicht van alle opleidingen die er worden gegeven, mocht de pabo absoluut niet zijn wat je graag zou willen doen. Wel zijn er een aantal dingen die alle opleidingen gemeen hebben. Zo zijn er deeltijd en voltijd studies. Deeltijd wilt zeggen dat je in een kortere tijd, namelijk twee jaar, jouw diploma kunt halen, en ondertussen ook nog kunt werken. Het rooster van de studie wordt dan wat flexibeler gemaakt zodat je jouw werk en studie gemakkelijk kunt combineren. Een voltijd studie wilt zeggen dat het echt een volledige opleiding is die vaak vier jaar duurt.

Wanneer starten de opleidingen?

Voltijd opleidingen starten alleen maar in september. Dit omdat het volledige schooljaren zijn en er geen mogelijkheid is om in het midden van het jaar in te stromen, omdat het dan niet meer gelijk loopt met de stof. De kans om dan veel leerstof gemist te hebben is erg groot. Wel is het mogelijk om met een deeltijd studie in september én in februari te starten. Dit komt door de verschillende modules die worden gegeven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *