Besparen waar mogelijk

Besparen

De olieprijzen blijven stijgen. Nooit eerder zagen we zulke hoge bedragen. Nu kan je je afvragen wat je hiertegen kan doen. Helaas is dit niet zo gemakkelijk op te lossen. Wel kan je ervoor kiezen om de kosten van je auto zelf te beperken door bijvoorbeeld een tweedehands auto te kopen of een occasion te leasen. Daarnaast is elektrisch leasen een toegankelijk alternatief wat gebruikt kan worden om de benzineprijzen te vermijden.

Elektrisch rijden

Elektrisch leasen is een oplossing die tegenwoordig veel mensen hanteren. Als je hiervoor kiest, zitten er enkele voordelen aan verbonden. Als eerste is er een BPM-vrijstelling tot 2025, dit is ingevoerd om het gebruik van elektrische auto’s aan te moedigen. Ook is er geen sprake van motorrijtuigenbelasting tot 2025. Verder is een van de grootste voordelen het besparen van tankkosten, wat met de huidige brandstofprijzen dus zeker geen overbodige luxe is. Het kiezen van elektrisch leasen is dus niet alleen een milieubewuste maar ook een financieel verstandige keuze.

Occasions

Een andere manier om kosten te besparen is occasion leasen. Dit is een voordeligere manier om een auto te leasen. Hierbij heb je de mogelijkheid om een auto in te ruilen en hierdoor het lease bedrag te verlagen. Dit vaste lease bedrag betaal je dan per maand gedurende een vaste looptijd. Daarnaast heeft occasion leasen vaak een kortere looptijd, waardoor je kan genieten van een leaseauto voor een voordelige prijs zonder er langere tijd aan vast te zitten. Dit is dus een geschikte oplossing voor starters. De gebruikte auto’s zijn echter vaak wel nog nieuw genoeg om geen problemen in het gebruik te ervaren. Zodra er wel problemen opspelen, worden grote reparaties vaak gedekt door de leasemaatschappij.

Tweedehands

Als laatste is er ook een voor de hand liggende optie: koop een tweedehands auto. Auto’s kunnen vaak langere tijd mee dan ze worden gebruikt en de kosten die hierbij bespaard worden zijn veel. Tegenwoordig kunnen autodealers hun tweedehands auto’s zo opknappen dat ze net nieuw lijken. Dit is dus zeker iets om te overwegen.

Er zijn dus meerdere oplossingen om de uitgaven aan jouw auto te besparen. Kies ervoor om elektrisch te gaan rijden en op die manier niet alleen benzinekosten maar ook belastingen te besparen of kies ervoor om een occasion te leasen en op die manier minder kosten aan de auto zelf kwijt te zijn. Welke keuze het beste bij jou past, is volledig aan jezelf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *