Zo kies je de juiste afvalcontainer voor jouw bedrijfsafval

Afval scheiden op de werkvloer is gemakkelijker wanneer je voor een rolcontainer op Bedrijfsafval.nl kiest. Door de juiste containers te kiezen, kan je zorgen dat het afvoeren van afval veel gemakkelijker wordt. Met de tips in dit artikel maak je het voor jezelf gemakkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn allerlei soorten, maten, kleuren en materialen voor de containers te kiezen daar leer je hier meer over.

Specifieke soorten containers kiezen

Wanneer je op Bedrijfsafval.nl kijkt, dan zie je onder andere dat je voor specifieke soorten containers kan kiezen. Deze zijn bijvoorbeeld van metaal. Zo zijn ze gemakkelijk te verrijden. Je hebt ze al vanaf 120 liter en zelfs tot 1700 liter. Je kan ze binnen en buiten gebruiken. Als het dan over buiten gebruik gaat, dan kan de metalen container ook aantrekkelijk zijn omdat deze lekker solide is. Je kan echter ook op een andere wijze een selectie maken.

Aan de slag met bouwcontainers

Het kan ook om het soort afval gaan. Zo is de bouwcontainer heel geschikt voor het gebruik wanneer je met bouwafval te maken hebt. Heb je verschillende soorten bouwafval? Dan kan een gemengde bouw- en sloopafvalcontainer goed werken. Daarnaast zijn er opties voor bijvoorbeeld hout, groen, schone grond en dakafval. Kijk dus goed naar het soort afval dat vrijkomt en kies er de soort bij die perfect aansluit op wat er afgevoerd moet worden. Werken met een specialist maakt dit gemakkelijker.

Gaan voor andere soorten

Je kan ook gaan voor een ander soort container. Denk bijvoorbeeld aan een perscontainer om meer met beperkte ruimte te kunnen doen. Andere goede opties zijn de containers die je gebruikt voor hele specifieke vormen van afval. Denk aan accubakken, olievaten of meer van dit soort soorten. Het zal je verbazen hoe precies je kan werken als je kijkt naar de afvalbak bij het soort afval waar je mee te maken hebt.

Het scheiden van de stromen

Het is slim om goed na te kijken welke soorten afval er te scheiden zijn. Het is ook belangrijk om hier kritisch op te zijn, want je kan veel meer scheiden dan je waarschijnlijk door hebt. Daardoor kan je ook met kleinere containers aan de slag. Dat helpt je ook om geld te besparen. Gescheiden afval afvoeren is ook nog eens voordeliger dan restafval. Je kan op deze manier accu’s, afgewerkte olie, bouw- en sloopafval, dakafval, elektrisch afval, flessenglas, frituurvet en -olie, groenafval, gemengd hout, kartonnen bekers, koffiedik, kunststof, metaal, oude banden, papier en karton, piepschuim, plastic folie, PMD, organisch afval, schone grond, schoon puin, vertrouwelijk papier en vlakglas aanpakken.

De hoeveelheid bepalen

Het is per werkplek weer anders hoeveel er ingezameld moet worden. Kies daarom ook altijd een passend formaat rolcontainer. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan om de maten 240 liter = ca. 5 vuilniszakken, 360 liter = ca. 7 vuilniszakken, 660 liter = ca. 12 vuilniszakken, 1000 liter = ca 18 vuilniszakken, 1100 liter = ca. 19 vuilniszakken of om 1600 liter = ca. 27 vuilniszakken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *