Welke apparatuur is onmisbaar als startend ondernemer in de horeca?

Ijsblokmachine

Als je overweegt een horecaonderneming te starten, of als je deze net bent begonnen, is het lastig om te weten te komen welke apparaten je nodig hebt. Een ding is zeker; elke horecaonderneming heeft een ijsblokjesmachine nodig.

Misschien niet het eerste apparaat waar je aan dacht, maar toch onmisbaar. Wij zullen nu kort toelichten waarom en waar je bij aanschaf op moet letten.

Waarom heb ik een ijsmachine nodig?

Je zal voor je nieuwe of bestaande horecaonderneming een hoop ijs gaan gebruiken, misschien denk je nu nog dat je deze hoeveelheid ijs ook zelf kan invriezen of dagelijks inkopen. Vergeet echter niet dat dit kostbare vriezerruimte inneemt en bovenal wil je niet plots zonder ijs komen te zitten!

Het ijsverbruik van een horecazaak wordt door veel startende ondernemers onderschat, het voordeel van een ijsblokjesmachine is dat deze altijd gevuld en klaar voor gebruik is. Dit scheelt jou tijd en vooral kopzorgen.

Waar moet ik bij de aanschaf op letten?

Allereerst moet je een goede inschatting maken van de hoeveelheid ijs die je gaat gebruiken. Meer ijs betekent een grotere machine maar als je niet zoveel nodig hebt is dat zonde van de ruimte. Houd er daarnaast rekening mee dat afhankelijk van je onderneming en wat je serveert je ijsverbruik kan variëren per seizoen.

Bedenk je vervolgens wat voor soort ijsblokjes je nodig gaat hebben, wat is voor jou de juiste grootte? En wat is de ideale vorm? Sommige machines kunnen ook verschillende varianten ijs produceren, kijk dus goed wat je nodig gaat hebben.

Welk type is geschikt voor mij?

Als laatste rest je nog de keuze voor het type ijsmachine. Zo heb je staande machines waar de ijsbak achter een deur zit, maar misschien is het voor jou handiger om een machine te hebben met een lade onder je aanrecht waar je gelijk uit kunt scheppen.

We hopen dat we je met dit artikel iets meer wegwijs hebben gemaakt in de wereld van ijsblokjesmachines en wensen je het beste toe in je zoektocht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *