Wat is een werkplek reserveringssysteem?

werkplek reserveringssysteem

Werken met een werkplek reserveringssysteem van Reflex Online biedt voordelen en nadelen. Zeker in tijden van hybride werken en flexwerken kan het belangrijk zijn om die flexibiliteit goed te faciliteren. De juist wijze van werken moet door de kantooromgeving worden ondersteund. Dat doe je bijvoorbeeld door te zorgen dat mensen kunnen aangeven wanneer ze op kantoor willen werken en ze dan een geschikte werkplek te bieden. Dat is wat je met het systeem kan doen. Zo benut je de mogelijkheden die je hebt optimaal.

Wat is het voor systeem?

Wanneer je kijkt naar het werkplek reserveringssysteem, dan is dat een manier om ruimtes te plannen, werknemers werkplekken te laten reserveren, en mogelijkheden te delen. Dit betekent dus dat medewerkers op kantoor elke plek kunnen vinden en vastleggen om er te werken. Veel mensen hebben niet dagelijks hetzelfde bureau of dezelfde werkruimte nodig. Daardoor kan de bezetting vaak veel beter dan nu het geval is. Met dit systeem is dat gemakkelijker in te richten. Het is dus de moeite waard om je hierin te verdiepen voor jouw onderneming.

Benutten van het werkplek reserveringssysteem in een kantooromgeving

Wil je op kantoor gaan werken, dan is een goede werkplek van belang. Met een werkplek reserveringssysteem is dit vooraf te reserveren. Het systeem heeft een online omgeving die door medewerkers vanaf thuis of mobiel te benaderen is. Zo kan dus op elk moment een plek worden vastgelegd. Dit kan om allerlei soorten plekken gaan. In het systeem kan je zien wat er vrij is op elk moment en zo een reservering doen. Met slimme technologie is het ook mogelijk om als bedrijf in te spelen op wat medewerkers op elk moment willen. Denk aan het boeken voor teams, of een optie als ‘Vind mijn collega’. Daardoor is geheel op maat te werken aan de hand van wat een bepaalde medewerker wenst of nodig heeft. Dit kan de productiviteit ook sterk ten goede komen.

Zorgen voor beschikbaarheid

Wat je eigenlijk doet met een werkplekreserveringssysteem is zorgen voor beschikbaarheid. Het is dus belangrijk om de software en de hardware goed te koppelen. Het boeken moet gepaard gaan met in- en uitchecken. Doe dit op een manier die past bij het soort werkplek. Dat kan via een app of met een sensor, om maar enkele voorbeelden te noemen. Daarmee is ook de bezetting tot 100% nauwkeurig te meten op elk moment. Die gegevens kan je dan weer benutten om je kantoorruimte te optimaliseren. Wat dus betekent dat je uiteindelijk kosten gaat besparen dankzij optimale werkplekken. Het is mogelijk om allerlei zaken te stimuleren, denk aan hot desking of desk sharing. Dit maakt het alleen maar gemakkelijker om het maximale uit de mogelijkheden van elke afzonderlijke werkplek te halen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *