Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een manier van op prestaties gebaseerde marketing waarbij een bedrijf een of meer gelieerde affiliate bedrijven beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate onderneming wordt aangebracht.

Affiliate marketing is één van de oudste vormen van marketing en het internet heeft het voor bedrijven mogelijk gemaakt om in contact te komen met affiliates van over de hele wereld. Affiliate marketing is een populaire manier geworden voor bedrijven om hun online aanwezigheid te vergroten, en het is een effectieve manier om nieuwe klanten te bereiken en uw bedrijf te laten groeien.

Er zijn veel verschillende soorten partnerprogramma’s, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze betalen commissies aan partners voor het doorverwijzen van nieuwe klanten of klanten naar het bedrijf. Het partnerprogramma kan commissie betalen op basis van verkopen, leads of klikken.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij bedrijven de producten of diensten van andere bedrijven promoten in ruil voor een commissie op de daaruit voortvloeiende verkopen. Affiliate marketing is een effectieve manier om nieuwe klanten te bereiken en uw bedrijf te laten groeien. Hier is alles wat u moet weten over affiliate marketing, inclusief hoe het werkt, de voordelen ervan en hoe u aan de slag kunt. Voordelen zijn dus:

  • Passief inkomen
  • Geen directe klanten 
  • Geen productafhandeling
  • Weinig startkapitaal

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing? Simpel gezegd, affiliate marketing is een manier om commissie te verdienen door producten van andere mensen (of bedrijven) te promoten. Je vindt een product dat je leuk vindt, promoot het bij anderen en verdient een deel van de winst voor elke verkoop die je maakt.

Het lijkt eenvoudig genoeg, maar er zijn eigenlijk een paar verschillende soorten affiliate marketing en een paar verschillende manieren om het te doen. Laten we dat van dichterbij bekijken:

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat er twee hoofdtypen partnerprogramma’s zijn: pay-per-sale en pay-per-lead.

Wie houdt zich bezig met affiliate marketing?

De branche heeft vier kernspelers: de handelaar (ook bekend als ‘retailer’ of ‘merk’), het netwerk (dat aanbiedingen bevat waaruit de affiliate kan kiezen en ook de betalingen verzorgt), de uitgever (ook bekend als ‘ de affiliate’), en de klant.

De markt is complexer geworden, wat heeft geleid tot de opkomst van een secundaire laag van spelers, waaronder gelieerde managementbureaus, super-affiliates en gespecialiseerde externe leveranciers.

Wat zijn de verschillende soorten affiliate marketing?

Er zijn vier primaire soorten affiliate marketing:

  1. Pay-per-klik: bij dit type affiliate marketing betalen adverteerders affiliates op basis van het aantal klikken dat is gegenereerd met hun advertentiecampagnes. Dit gebeurt vaak via Google AdWords.
  2. Betalen per lead: Bij dit type affiliate marketing betalen adverteerders affiliates voor elke gekwalificeerde lead die ze doorverwijzen, ongeacht of die lead al dan niet tot een verkoop leidt.
  3. Pay-per-sale: dit is de meest voorkomende vorm van affiliate marketing, waarbij adverteerders affiliates een commissie betalen voor elke verkoop die ze doorverwijzen.
  4. Pay per impressie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *