Wat doet een SEO specialist precies?

nick-morrison-FHnnjk1Yj7Y-unsplash

Een SEO specialist is iemand die zich bezighoudt met SEO specifiek voor jouw bedrijf, oftewel het optimaliseren van websites om beter gevonden te worden in zoekmachines zoals Google en zelfs Bing.  Je kunt natuurlijk kijken of een SEO specialist geschikt is voor jouw bedrijf. Je kunt in elke situatie wel bedenken dat dit leidt tot meer klanten. Deze blog geeft twee voorbeelden  die tonen waarom een specialist inhuren erg goed kan zijn voor jouw bedrijf.

SEO specialist voor een webshop

Voor een webshop is het belangrijk om gevonden te worden door potentiële klanten die op zoek zijn naar producten die de webshop aanbiedt. Een SEO specialist kan helpen bij het uitvoeren van een grondig zoekwoordenonderzoek om te bepalen welke zoektermen mensen gebruiken bij het zoeken naar producten die de webshop aanbiedt. Vervolgens kan de SEO specialist deze zoekwoorden strategisch integreren in de website, zoals in de producttitels, beschrijvingen en meta-tags. Daarnaast kan de specialist de laadsnelheid van de website verhogen, Dit is ook belangrijk zodat jouw bedrijf hoger in Google komt. Het verkrijgen van relevante backlinks van andere websites is natuurlijk een belangrijk deel van jouw SEO strategie.

SEO specialist voor een lokaal bedrijf

Voor een lokaal bedrijf, zoals een restaurant of kapper, is het belangrijk om lokaal gevonden te worden door potentiële klanten. Een SEO specialist kan helpen bij het optimaliseren van de website van het bedrijf voor lokale zoekopdrachten. Dit omvat het integreren van relevante lokale zoekwoorden, zoals de naam van de stad of wijk waarin het bedrijf gevestigd is, in de content van de website. Er wordt gewerkt aan het optimaliseren van de Google Mijn Bedrijf-pagina, zodat het bedrijf verschijnt in de lokale kaarten en vermeldingen in de zoekresultaten. De SEO specialist kan ook helpen bij het verkrijgen van positieve recensies van klanten en het stimuleren van lokale linkbuilding om de online zichtbaarheid van het bedrijf te vergroten. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *