Waarom zou je kiezen voor een persoonlijke lening?

Waarom lening aangaan

Er bestaan tal van redenen waarom mensen geld lenen. Maar wat de reden ook is, geld lenen is alleen mogelijk wanneer men de financiële middelen heeft om de lening maandelijks te kunnen aflossen. Om geld te kunnen lenen wordt er dus gekeken naar je maandelijks inkomsten, heb je een vast baan en wat zijn je overige maandelijkse lasten? Op basis van deze gegevens komt er een maximaal te lenen geldbedrag naar voren. Dit bedrag is het plafond van wat je kunt lenen, maar je kunt natuurlijk ook voor een lager bedrag kiezen.

Geld lenen en maandelijks aflossen? Ontdek de persoonlijke lening

Het grote verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening is dat bij het doorlopend krediet het bedrag wat je aflost ook telkens weer op te nemen is. De verleiding wordt dan natuurlijk wel heel groot om te blijven opnemen. Zo niet bij de persoonlijke lening. Je sluit een lening af voor een specifiek bedrag en looptijd. Zo ontstaat er een maandelijks af te lossen bedrag. Dit bedrag bestaat uit de aflossing en de rente die je betaalt over je lening. Bedragen die je aflost zijn niet opnieuw op te nemen. Aan het einde van de looptijd heb je de lening daarom ook netjes afgelost. De persoonlijke lening is hiermee een degelijke, veilige manier van geld lenen.

Wanneer kies je voor een lening?

Iedereen heeft zijn eigen redenen om geld te lenen. Geld lenen voelt natuurlijk alleen goed als je weet dat je het gemakkelijk kunt terug betalen. Het leenbedrag kun je direct inzetten voor het beoogde doel. Want wat ga je doen met het geld? We nemen hier de meest voorkomende redenen door waarom mensen geld lenen.

  • Grote luxe uitgaven. Je huidige auto is dringend aan vervanging toe en je hebt al een andere auto op het oog, alleen beschik je nu niet over geld ervoor. In dat geval kan men kiezen voor een persoonlijke lening; jij kunt de auto kopen en je kunt ook gemakkelijk maandelijks je lening aflossen.
  • Vervanging huisraad. Je wilt een warmtepomp laten installeren, maar ook een andere was- droogcombinatie kopen, de persoonlijke lening maakt deze direct uitgaven mogelijk.
  • Zonnepanelen. Met de huidige energieprijzen is de plaatsing van zonnepanelen extra interessant. Woningeigenaren die deze investering niet direct kunnen overbruggen kunnen gebaat zijn bij een persoonlijke lening.
  • Het maken van een reis. Sommige reizen, vooral naar exclusieve bestemmingen, kunnen erg prijzig zijn. Wie een cruise wil maken langs het zuidpoolgebied bijvoorbeeld, betaalt daar als snel 8000 euro voor per persoon. Om een dergelijke reis mogelijk te maken, kun je kiezen voor een persoonlijke lening.
  • Omzetten van huidige lening. Wanneer je eerder een lening hebt afgesloten met een ongunstig rentetarief kan het meer dan de moeite waard zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening met een beter rentetarief.

Je ziet, er zijn tal van persoonlijke afwegingen om te kiezen voor een lening. Sommige mensen willen uitsluitend lenen om te investeren in de eigen woning, waar anderen ervoor kiezen om persoonlijke wensen waar te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *