Voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau

startup-gd49faf8bc_1920

Veel organisaties twijfelen over het inschakelen van een uitzendbureau. Een uitzendbureau kan immers voor organisaties een grote kostenpost zijn, en dat vinden bedrijven soms spannend. Ook zien veel bedrijven de toegevoegde waarde van een uitzendbureau niet echt. Immers, het bedrijf kan toch ook gewoon via tools als LinkedIn zelf op zoek gaan? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van de kandidaat? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van uitzendbureaus. We geven antwoord op de vraag waarom het wel interessant kan zijn om met uitzendbureaus in zee te gaan.

1.  Toegang tot de beste kandidaten

Wanneer je gaat samenwerken met een uitzendbureau heb je in de meeste gevallen toegang tot de beste kandidaten. Accountmanagers en recruiters van uitzendbureaus hebben vaak de kennis en kunde om de beste kandidaten te werven die passen bij de functies die je aanbiedt. Uitzendbureaus beschikken doorgaans over grote netwerken met kandidaten uit een groot gebied. Veel kandidaten weten de weg naar uitzendbureaus makkelijker te vinden dan de directe weg naar een werkgever. Voor kandidaten is het inschakelen van een uitzendbureau namelijk een fijn idee. Binnen uitzendbureaus zitten vaak arbeidsmarktspecialisten en die adviseren kandidaten over de juiste carrièrepaden.

2.  Het bespaart tijd (en geld)

Wanneer je een uitzendbureau inschakelt bespaart dat tijd en geld. Recruiters zorgen ervoor dat er CV’s worden verzameld, referenties worden gecheckt en dat er geschikte werknemers voor jouw organisatie tussen zitten. Dit is iets wat jou als bedrijf ontzettend veel tijd kan kosten. Je doet er als bedrijf dan ook goed aan om in beeld te krijgen wat het oplevert en wat het kost. Zeker wanneer je binnen je organisatie geen/een klein HR team hebt is het al gauw verstandig om ook met een uitzendbureau aan de slag te gaan. Veel bedrijven denken dat het inschakelen van een uitzendbureau vooral geld kost voor de organisatie. Een krappe arbeidsmarkt (zoals dat in 2022 zeker het geval is) zorgt ervoor dat het wervingsproces van nieuw personeel ontzettend lang kan duren. Zeker wanneer je te maken hebt met vacatures waar niet veel personeel voor te vinden is is het vaak interessant(er) om een uitzendbureau in te schakelen.

3.  Expertise

Een goed uitzendbureau heeft expertises in verschillende vakgebieden. Heb jij bijvoorbeeld veel technische vacatures? Dan doe je er goed aan om een uitzendbureau te vinden waar ze ook deze expertise hebben. Zorg er ook voor dat het uitzendbureau actief is in de regio waar jij graag personeel wilt werven. Heb jij vacatures in Meppel? Zorg dan ook dat je een uitzendbureau vindt die in die regio actief is. Het werven en selecteren van personeel is een vak apart wat anno 2022 gewoon echt veel zorg nodig heeft.

4.  Groeien met je organisatie

De belangrijkste reden om te kiezen voor een uitzendbureau is de groei die het met zich meebrengt voor je organisatie. Een (goed) uitzendbureau zorgt ervoor dat jij ook het juiste personeel binnenhaalt, waardoor je met je organisatie kan gaan groeien. De groei van een organisatie gaat immers gepaard met nieuwe, frisse werknemers. Wil jij stappen zetten met je bedrijf? Dan is de stap naar een uitzendbureau gauw gemaakt. Je hebt vaak binnen relatief korte tijd nieuw personeel in je organisatie, en dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden in je bedrijf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *