Linkbuilding, nog steeds van belang

pexels-canva-studio-3153207

Het bouwen van goede links is niet eenvoudig, maar het is zeker de moeite waard. We herinneren ons allemaal de dagen voordat Google in 2012 begon met het aan banden leggen van linkbuilding, toen het verkeer van andere websites zonder veel moeite kon worden gegenereerd.

Maar in een tijd waarin klanten gevoelig zijn voor merk aanbeveling, is linkbuilding nu belangrijker dan ooit.

Waarom is linkbuilding nog steeds belangrijk?

Social media marketing is een paradijs voor linkbuilding geworden omdat één invloedrijke persoon die jouw inhoud deelt duizenden vertoningen en verkeer kan genereren. Maar je wint de jackpot als je deze inhoud gepubliceerd krijgt of als het in andere artikelen wordt genoemd, omdat dit je de mogelijkheid geeft om een ​​waardevolle backlink naar je site te creëren.

Als je zeer boeiende inhoud produceert of jouw publiek aanspreekt, kunnen duizenden mensen jouw links delen en op hun beurt links voor je bouwen.

Hoogwaardige blog inhoud

Het consequent creëren van hoogwaardige blog inhoud waarnaar mensen van nature willen linken, is een van de meest bewezen manieren. De meest effectieve manier om organisch inkomende links te genereren.

Je moet inhoud plaatsen die rechtstreeks verband houdt met jouw branche en die jouw lezer helpt. Op die manier voelen ze zich gedwongen om het te delen. Ze hebben er zelfs toegang toe vanaf hun eigen website, als ze die hebben.

Link naar andere blogs 

Een blog is bedoeld als een sociaal hulpmiddel. Hoe meer je contact maakt met anderen, vooral als je dat op een consistente en kansgerichte manier doet. Hoe waarschijnlijker een van deze bloggers zal beantwoorden.

Schrijf gastblogposts

Schrijf een geweldige blogpost en zoek ernaar op blogs waar het geschikt zou zijn. Als een van hen accepteert, moeten ze klaar zijn om je een inkomende link in de post te geven. Gastbloggen is een geweldige manier om zowel jouw expertise te promoten als kwaliteitslinks te verdienen.

Weet je niet zeker voor wie je moet schrijven? Bij de meeste media kanalen kunnen mensen originele artikelen indienen over onderwerpen die relevant zijn voor hun lezerspubliek. Je moet echter beginnen met berichten rechtstreeks in jouw niche. 

Publiceer nuttige bronnenlijsten

Bronnenlijsten zijn zowel een geweldig lokaas voor links als nuttige inhoud voor jouw lezers. Als je een uitgebreide bronnenlijst maakt. Het zal voor andere bloggers gemakkelijk zijn om het in hun eigen berichten te openen in plaats van te herhalen. Om al deze inhoud zelf te beheren.

Vraag jezelf bij contentmarketing altijd af wat je kunt doen om anders of beter te zijn. Mogelijk hebben honderden mensen al inhoud over jouw onderwerp gemaakt, dus let op die van hen en verbeter het.

Door beter en anders te zijn in jouw aanpak, wordt jouw inhoud als fris beschouwd en zal deze eerder worden opgepikt bij het pitchen van jouw ideeën. Wanneer je graag professionele hulp krijgt, laat dan je linkbuilding over aan Seeders

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *