Geld besparen met zonnepanelen: zo kun je dit handig aanpakken

Geld besparen met zonnepanelen: zo kun je dit handig aanpakken

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om winst te maken. Maar wat als we je vertellen dat er een manier is om geld te besparen én je bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst? Geld besparen kan op vele manieren en sommige zijn eenvoudiger te realiseren dan je denkt. In dit artikel geven we je wat tips en tricks om je onderneming duurzamer te maken en tegelijkertijd kosten te besparen. Lees snel verder en ontdek hoe jij geld kunt besparen voor je bedrijf.

Investeer in duurzame energie en verlichting

Energie is vaak de grootste kostenpost voor bedrijven. Door over te stappen op duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen of windenergie, kun je flink besparen op je energierekening. Waar zonnepanelen voor particulieren al gunstig zijn, zijn zonnepanelen voor zakelijk gebruik vaak nog een stuk voordeliger. Zo hoef je als ondernemer geen BTW te betalen over je zonnepanelen. Daarnaast maakt dat je kosten vaak hoger zijn doordat je boven het prijsplafond uitkomt, dat je besparingen met zonnepanelen snel een stuk hoger uitvallen dan die van particulieren.

Ook het gebruik van energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen, kan zorgen voor een aanzienlijke besparing op je energierekening. Bovendien draag je op deze manier bij aan een duurzame toekomst. Win-win.

Ga voor papierloos werken

Sta eens stil bij hoeveel papier er dagelijks door je bedrijf gaat. Facturen, bonnetjes, rapporten – alles wordt vaak nog geprint. Door over te stappen op digitale documenten bespaar je niet alleen papier en drukinkt, maar ook op opslagruimte en archiefkosten. Daarnaast is digitaal werken efficiënter omdat het veel sneller gaat dan handmatige administratie.

Hergebruik materiaal

Veel bedrijven produceren afval en zijn zich niet bewust van de mogelijkheden om materialen te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen of oud papier. Door deze materialen te recyclen en opnieuw te gebruiken kun je flink kosten besparen. Bovendien draag je hiermee bij aan een duurzamere wereld.

Stimuleer duurzaam reizen

Reiskosten zijn voor veel bedrijven een grote kostenpost. Door je werknemers te stimuleren om duurzaam te reizen, kun je hierop besparen. Denk bijvoorbeeld aan carpoolen of het gebruik van de fiets of het openbaar vervoer. Je kunt dit stimuleren door het aanbieden van fietsenstallingen en reiskostenvergoedingen voor gebruik van het openbaar vervoer.

Bespaar op water en energie in de kantoorruimte

Er zijn veel manieren om kosten te besparen op het dagelijkse energie- en watergebruik van je kantoorruimte. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van energiezuinige apparatuur en het instellen van een efficiëntere verwarming en koelingssysteem. Ook het verminderen van watergebruik door bijvoorbeeld automatische kranen en regenwateropvangsystemen, kan flinke besparingen opleveren.

Samenvattend

Geld besparen voor bedrijven is dus goed mogelijk als je actief werk maakt van duurzaamheid. Of het nu gaat om het gebruik van duurzame energiebronnen, het overstappen op digitale documenten, het recyclen van materialen, het stimuleren van duurzaam reizen of het efficiënter gebruik van energie en water op de kantoorruimte. Bedenk dat je ook op kleine schaal verschil kunt maken. Door de veranderingen stap voor stap door te voeren, kun je als ondernemer flinke besparingen realiseren, waardoor je niet alleen financieel beter uitkomt, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst. Dus wat houdt je nog tegen?
Bron: Janszon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *