De verschillende soorten zakelijke leningen

Bedrijfslening

Er zijn verschillende bedrijfsleningen beschikbaar voor ondernemers. Dit kan verwarrend zijn, vooral voor degenen die niet bekend zijn met de terminologie die in de kredietsector wordt gebruikt. In deze blogpost bespreken we enkele van de meest voorkomende soorten zakelijke leningen en hun kenmerken. Door de verschillende opties te begrijpen, zul je in staat zijn om de lening te kiezen die het beste bij de behoeften van je onderneming passen.

Wat is een zakelijke lening

Een bedrijfslening is een vorm van financiering die bedrijven helpt uitgaven te dekken zoals voor apparatuur, inventaris, of aanloopkosten. Leningen kunnen komen van banken, krediet unies, online kredietverleners, en zelfs van vrienden en familie. De sleutel is de juiste geldschieter en de juiste lening voor je bedrijf te vinden.

De meest voorkomende zakelijke leningen

Er zijn veel verschillende soorten leningen beschikbaar voor bedrijven. Hieronder lichten we de meest voorkomende zakelijke leningen toe voor een goed overzicht.

Micro-leningen:

Micro-leningen zijn kleine leningen, meestal onder de $35.000. Ze zijn bedoeld voor kleine bedrijven en startende ondernemingen. De meeste microleners hebben soepele voorwaarden om in aanmerking te komen en bieden lagere rentevoeten dan traditionele leners.

SBA Leningen: SBA leningen zijn door de overheid gesteunde leningen die door deelnemende geldschieters (zoals banken) worden aangeboden. Ze hebben meestal lagere rentevoeten en langere aflossingstermijnen dan andere leningen.

Uitrustingsleningen:

Uitrustingsleningen zijn leningen die gebruikt worden om de aankoop van uitrusting voor je bedrijf te financieren. De uitrusting dient als onderpand voor de lening. Dit betekent dat als je in gebreke blijft met de lening, de leninggever de uitrusting in bezit kan nemen.

Factuur financiering:

Factuurfinanciering is een soort kortlopende lening die bedrijven in staat stelt te lenen tegen uitstaande facturen. Met factuurfinanciering kunnen bedrijven snel aan geld komen om uitgaven te dekken of kansen te benutten

Koopman Contante Voorschotten:

Een merchant cash advance is een soort kortlopende lening die gebaseerd is op je toekomstige credit card verkopen. Met een merchant cash advance krijg je een eenmalig bedrag van contant geld in ruil voor een percentage van je toekomstige credit card verkopen.

Er zijn vele soorten bedrijfsleningen beschikbaar, elk met verschillende kenmerken. Het is belangrijk de verschillende mogelijkheden te begrijpen voor je een lening kiest die het beste bij de behoeften van je bedrijf past.

Verschillende rentevoeten en aflossingstermijnen kunnen een groot verschil maken als het gaat om betaalbaarheid en cash flow. Vergelijk aanbiedingen van meerdere geldschieters om de beste deal voor je volgende zakelijke lening te krijgen.

Zorg ervoor dat je de kleine lettertjes leest en vragen stelt, zodat je de voorwaarden van de leningsovereenkomst volledig begrijpt. Dit zal helpen verrassingen op de weg te vermijden.

Redenen om bedrijfskrediet aan te vragen

Er zijn vele redenen waarom ondernemers bedrijfskrediet aanvragen. Sommigen hebben de lening nodig om hun opstartkosten te financieren, terwijl anderen ze gebruiken voor werkkapitaal of om hun activiteiten uit te breiden. Wat je reden ook is om te lenen, zorg ervoor dat je een degelijk plan hebt over hoe je de fondsen zult gebruiken. Dit vergroot je kansen om goedgekeurd te worden en zal je ook helpen om betere voorwaarden van geldschieters te krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *