5 Eenvoudige SEO Tips voor een Verbeterde Ranking

Meer bezoekers uit Google tips

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een proces dat de zichtbaarheid van een website of webpagina in de onbetaalde resultaten van een zoekmachine beïnvloedt – vaak aangeduid als “natuurlijke”, “organische”, of “verdiende” resultaten. SEO kan zich richten op verschillende soorten zoekopdrachten, waaronder zoeken op afbeeldingen, lokaal zoeken, zoeken op video en zoeken op nieuws. In dit artikel bespreken we 5 tips over hoe jij je rankings kunt verbeteren door middel van eenvoudige SEO tips!

Maak een Google My Business account aan voor je bedrijf

Maak een Google Mijn Bedrijf account aan voor je onderneming. Dit is uiterst belangrijk omdat je zo in Google Maps verschijnt en potentiële kopers de kans geeft te zien waar de plek precies is nog voor ze komen opdagen. Ook kunnen mensen zo recensies lezen van andere cliënten die eerder met je gewerkt hebben. Het hebben van positieve feedback kan je conversies enorm verhogen!

Daarnaast heb je binnen de SERP (search engine result page) van Google boven de organische resultaten ook een opsomming van de lokale resultaten. Wil je hier ook tussenkomen? Dan is het van belang dat je een Google My Business account aanmaakt.

Schrijf hoogwaardige inhoud rond gerichte zoekwoorden

Bij het schrijven van blog posts voor SE , concentreer je je op het maken van goed onderzochte stukken kwaliteitsinhoud die gericht zijn op specifieke termen of zinnen. Deze woorden worden ook wel zoekwoorden of keywords genoemd. Hoog scoren in organische zoekopdrachten hangt sterk af van je zoekwoordkeuze en je concurrentie. Wees dus alert op hoe sterk je concurrentie is op het betreffende keyword en zorg ervoor dat je content beter is dan die van je concurrenten.

Maak gebruik van zoekwoordtools

Zoekwoorden, het werd hierboven al even kort benoemd. Maar hoe kom je er nu achter op welke keywords je moet richten? Om erachter te komen welke zoekwoorden het waard zijn om voor te ranken, moet je gebruik maken van zoekwoordtools. Voorbeelden van tools die je kunt gebruiken zijn de Google Keyword Planner, Uberseggest, of Long Tail Pro.

Het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek kan voor iemand die net begint met SEO nogal lastig zijn. Je kan er dan ook voor kiezen een SEO consultant in te schakelen of een Freelance SEO specialist in te huren.

Schrijf boeiende inhoud die informatief en nuttig is voor de lezer

Bij het schrijven van elk blogbericht moet de bedoeling van de gebruiker in overweging genomen worden, en ook hoe hij er op de een of andere manier voordeel uit kan halen. Hoe nuttiger je blogberichten zijn voor lezers, hoe groter de kans op ranking! Optimaliseer afbeeldingen met alt tags

Door afbeeldingen te optimaliseren maak je gebruik van een extra trefwoord of trefwoord dat je in een bericht hebt opgenomen zonder dat het door zoekmachines gezien wordt – dit betekent geen spammy trefwoorden! Neem overal in je tekst links op die teruglinken naar andere pagina’s op je site. Dit noem je interne links. Door gebruik te maken van interne links geef je aan Google aan welke pagina’s belangrijk zijn voor je website. Iedere link ziet Google namelijk als een stem.

Ga aan de slag met linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van een effectieve SEO strategie. Het is het proces van het aantrekken van links naar je website waardoor je website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Zoals eerder gezegd ziet Google iedere link als een stem, waarbij een stem van een toonaangevende website met veel autoriteit zwaarder telt dan een website die net gestart is.

Linkbuilding wordt door veel ondernemers als een vervelende en moeilijke taak gezien. Het kan daarom verstandig zijn om je linkbuilding uit te besteden aan SEO agency. Doe vooral de SEO taken die je leuk vindt en waar je goed in bent. Alleen dan zal je de beste resultaten gaan boeken en boven je concurrenten uitstijgen.

Bron: Rubinkoot.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje meer en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Geen spam, alleen maar waardevolle informatie

Deel deze post met je vrienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *